Innovatieve robotchirurgie voor knieprotheses

Innovatieve robotchirurgie voor knieprotheses in SJKI

Wij zijn trots dat sinds 2020 alle knieprotheses worden geplaatst met behulp van geavanceerde robottechnologie.

Deze week werd een belangrijke upgrade van onze robot doorgevoerd, wat onze mogelijkheid om patiëntgerichte zorg te leveren verder versterkt. De update onderstreept ons engagement voor de toepassing van de nieuwste medische innovaties in ons ziekenhuis.

Verbeterde precisie en herstel

De introductie van robotica in de orthopedische chirurgie heeft een aanzienlijke impact gehad op de precisie van knieprothese operaties. Dankzij de robottechnologie kunnen onze chirurgen met ongeëvenaarde nauwkeurigheid opereren, wat resulteert in een betere uitlijning van de prothese en een aanzienlijk verhoogde duurzaamheid. Dit vertaalt zich direct in verbeterde functionele resultaten voor de patiënt en een verkorte revalidatieperiode.

Recentste upgrade

Deze week werd onze robot uitgerust met de nieuwste software- en hardware-upgrades. Deze verbeteringen stellen ons in staat om nog nauwkeuriger te werken en de operatietijd verder te verkorten. De upgrade biedt ook geavanceerdere beeldvorming en planningstools, waardoor we operaties nog beter kunnen voorbereiden en uitvoeren. Orthopedisch chirurg Dr. Vercruysse benadrukt: "De nieuwste upgrade van onze robot stelt ons in staat om op een nog hoger niveau te opereren, wat direct ten goede komt aan de resultaten en het herstel van onze patiënten."

Patiëntgerichte zorg

Dr. Dujardin legt uit: "De inzet van robotica stelt ons in staat om operaties op maat uit te voeren, afgestemd op de specifieke anatomie van elke patiënt. Dit leidt niet alleen tot betere klinische resultaten, maar ook tot een hogere tevredenheid onder onze patiënten."

Een stap vooruit in medische innovatie

Met deze technologie blijven we aan de voorhoede van medische innovaties. Het gebruik van robotica in orthopedische chirurgie vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de manier waarop complexe medische procedures worden uitgevoerd. Het Ziekenhuis van Izegem zet zich in om deze geavanceerde technieken te integreren in onze dagelijkse praktijk om zo de best mogelijke zorg aan onze patiënten te bieden.

Afspraak maken