Dr. Saartje Defoort

Dokter Saartje Defoort werkt als orthopedisch chirurge in de dienst Orthopedie en Traumatologie van de Sint-Jozefskliniek te Izegem. Zij is gespecialiseerd in schouder- en elleboogpathologie.

Dokter Defoort genoot haar opleiding Orthopedie-Traumatologie aan de Universiteit van Leuven met als coördinerend stagemeester Prof. Dr. J. Bellemans en werd in 2009 erkend als orthopedisch chirurge. Om tot deze einderkenning te komen, kreeg zij opleiding in Roeselare (Dr. L. Van Den Daelen), Antwerpen ZNA Middelheim (Dr. C. Brabants), Brugge (Prof J. Victor) en Leuven (Prof. Dr. J. Bellemans).

Tijdens haar opleiding was Dokter Defoort actief in wetenschappelijke research, volgde tal van congressen en mocht zelfs op enkele internationale meetings voordrachten geven. Hieruit volgden meerdere papers, waarbij een ervan werd bekroond met een award voor beste paper. 

Vooraleer de start van haar eigen praktijk, volgde Dokter Defoort nog een fellowship voor 3 maanden in Zuid-Afrika, bij Dr. Joe De Beer, internationaal gerespecteerd en gespecialiseerd in de schouder chirurgie. Haar expertise in de elleboogchirurgie verkreeg zij door een doorgedreven scholing bij Prof. Dr. R. Van Riet (Antwerpen), Prof Dr. D. Eygendaal (Breda, Nederland)

Dokter Defoort is stichter geweest van de BOTRA (Belgian orthopaedics and Traumatolgy Residents Association) en is verder lid van de BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie), de BELSS (Belgian Elbow and Shouder Society) / FLESSS (Flemish Elbow and Shoulder Surgeons Society), IBRA (International Bone Resaerch Association) en de YSS (Young shoulder surgeons).

Vanaf oktober 2009 is zij actief als schouder- en elleboogspecialiste in de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar zij een voltijdse activiteit uitoefent.

 

Dr. Saartje Defoort
Afspraak maken