Dr. Francis De Neve

Dokter Francis De Neve werkt als orthopedisch chirurg in de dienst Orthopedie en Traumatologie van de Sint-Jozefskliniek te Izegem. Hij is gespecialiseerd in knie- en heupchirurgie. 

Dokter De Neve genoot zijn opleiding Orthopedie-Traumatologie aan de Universiteit Gent met als coördinerend stagemeester Prof. Dr. J. Victor en werd in 2017 erkend als orthopedisch chirurg. Tijdens zijn opleiding werd hij gevormd in Roeselare (Dr. L. Van den Daelen), Brugge (Dr. B. Vandekerckhove) en Gent (Prof. Dr. J. Victor).  

Nadien trok hij zes maanden naar Sydney in Australië om zich verder te verdiepen in de knie- en heupchirurgie, zowel prothesechirurgie (arthroplastie) als sport-traumatologie. Hij doorliep een fellowship bij Dr. David Parker met focus op ligamentaire reconstructie van de knie, bij Prof. Dr. Warwick Bruce met focus op arthroplastie van heup en knie en bij Dr. Michael O’Sullivan gespecialiseerd in sportletsels en arthroplastie van de heup.

Vervolgens volgde hij een fellowship van zes maanden bij Dr. K. C. Lagae en Prof. Dr. P. Verdonk in Antwerpen met focus op arthroplastie, ligamentaire reconstructie van de knie en osteotomieën rond de knie. 

Dokter De Neve sprak op verschillende nationale en internationale congressen en doet actief aan wetenschappelijk onderzoek. 

Dokter De Neve is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie (BVOT), de Belgian Knee Society (BKS), de Belgian Hip Society (BHS) en de European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).

Dr. Francis De Neve
Afspraak maken